Честитка Њ.К.В. Престолонаследника Александра члановима Удружења Краљевина Србија, поводом наше крсне славе, Светог Симеона Мироточивог

    

slava KS pozadina 2

Поштовани чланови удружења Краљевина Србија,

Слава коју данас обележавате вишеструко је срећно одабрана. Али, пре свега, она је симбол поверења између оца и сина, између две генерације. Она је симбол отворености традиције за нову снаге вере. Свети Симеон Мироточиви, како подсећа наша Црква, био је “велики владалац српског народа, ујединитељ српских земаља, творац независне српске државе“ али и отац „који је следио пример свога сина Саве“. Зато је ова слава и празник и наук Удружења Краљевина Србија.

Уставну парламентарну монархију у Србији ћемо успоставити само ако доследно следимо и поштујемо најбоље из наше традиције, наук наших родитеља, али и ако останемо спремни да учимо од наше деце. Зато, као патрон удружења, морам стално да вас опомињем да су за нас подједнако важни и циљ и начин на који до циља долазимо. Пристојност, стрпљење, поштовање других, знање, истрајност, вера.

Поштовани чланови удружења Краљевина Србија, жао ми је што смо данас моја супруга и ја физички далеко од вас. Али смо сигурни да ћете се и ви и ваши гости, као и увек, осећати добро у нашем дому.

Срећна слава!

 NJKV PAII