У организацији Општине Инђија и Удружења Краљевина Србија, у уторак, 8.новембра 2017, Инђија је на свечани начин обележила Дан ослобођења града у Првом светском рату.

   

Програм је почео у подне у парку Краљице Марије, интонирањем државне химне Боже правде у извођењу г-ђе Јоване Миљуш Грбић, а потом су свештеници Српске православне цркве служили помен потпоручнику Јулију Вапи и положени су венци на споменик Краљу Петру Првом великом ослободиоцу,

Први венац у име града је положио председник општине Инђија господин Владимир Гак, потом су венце положили: у име Војске Србије пуковник Петковић, у име Удружења Краљевина Србија г. Предраг Меденица, а венац су положиле и делегације Савеза потомака ратника и Субнора.

Свечаност је настављена у Културном центру Свечаном Академијом под називом “У част славних предака“, на којој су наступили Градски хор и Културно уметничко друштво „Соко“ а изведена је и представа “Време части и поноса“ Београдског драмског позоришта.

Присутне су својим говором поздравили г. Владимир Гак, испред Општине Инђија, г-ђа Александра Андрејевић Миљановић, испред Удружења Краљевина Србија док је г-ђа Јована Миљуш Грбић прочитала поздравно писмо Његовог Краљевског Величанства Престолонаследника Александра упућено грађанима Инђије поводом Дана ослобођења.

На крају је за званице приређен коктел у Кафеу Културног центра.

    

Целу галерију слика погледајте на ЛИНКУ