Поводом 14. и 15. октобра – Дана ослобођења Крушевца у Првом и Другом светском рату чланови Удружења Краљевина Србија положили су венце на Споменик српским ратницима од 1912-1918. године и Споменик косовским јунацима и палим војницима ЈВуО у Другом светском рату.

   

Венце су положили чланови г. Горан Зајић и г. Владимир Андрејић на челу са г. Милошем Стојадиновићем, координатором Удружења Краљевина Србија за Расински округ.

Поред многобројних делегација града, округа, Војске Србије, делегације побратимских градова, Удружења бораца, ратних војних инвалида, венце су положили и представници Уједињеног равногорског покрета из Сталаћа на челу са г. Новицом Милићевићем.

Након тога, чланови Удружења Краљевина Србија упутили су се на брдо Багдала где су код Крста упалили свеће за покој душе грађанима Крушевца који су стрељани од комуниста у Другом светском рату.

Такође, на Радио Телевизији Крушевац у емисији „Кажите конкретно“ гостовали су г. Константин Доброта, професор историје и члан Удружења и г. Ненад Соколовић, професор историје и директор Историјског архива Крушевац који су говорили о ослобођењу Крушевца у Првом и Другом светском рату.

У прилогу РТК професор Константин Доброта говори о Првом светском рату – ЛИНК

   

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ