Povodom 14. i 15. oktobra – Dana oslobođenja Kruševca u Prvom i Drugom svetskom ratu članovi Udruženja Kraljevina Srbija položili su vence na Spomenik srpskim ratnicima od 1912-1918. godine i Spomenik kosovskim junacima i palim vojnicima JVuO u Drugom svetskom ratu.

   

Vence su položili članovi g. Goran Zajić i g. Vladimir Andrejić na čelu sa g. Milošem Stojadinovićem, koordinatorom Udruženja Kraljevina Srbija za Rasinski okrug.

Pored mnogobrojnih delegacija grada, okruga, Vojske Srbije, delegacije pobratimskih gradova, Udruženja boraca, ratnih vojnih invalida, vence su položili i predstavnici Ujedinjenog ravnogorskog pokreta iz Stalaća na čelu sa g. Novicom Milićevićem.

Nakon toga, članovi Udruženja Kraljevina Srbija uputili su se na brdo Bagdala gde su kod Krsta upalili sveće za pokoj duše građanima Kruševca koji su streljani od komunista u Drugom svetskom ratu.

Takođe, na Radio Televiziji Kruševac u emisiji „Kažite konkretno“ gostovali su g. Konstantin Dobrota, profesor istorije i član Udruženja i g. Nenad Sokolović, profesor istorije i direktor Istorijskog arhiva Kruševac koji su govorili o oslobođenju Kruševca u Prvom i Drugom svetskom ratu.

U prilogu RTK profesor Konstantin Dobrota govori o Prvom svetskom ratu – LINK

   

Celu galeriju slika pogledajte OVDE