Ученици Основне школе „Петар Кочић“ из Инђије су се на свој начин прикључили акцији Удружења Краљевина Србија у спремању пакетића за малишане из општине Ранилуг на Косову и Метохији.

Осмишљена је акција ‘једна играчка за друга или другарицу на Косову’ па су претходних дана ђаци узраста до четвртог разреда предано спремали поклоне за своје вршњаке.

Велику подршку овој активности деце је дала директорка г-ђа Светлана Пешут, која је истакла да су то јако лепе ствари у којима се деца уче солидарности и радости даривања а такође се на најлепши начин и шири љубав према нашем Косову и Метохији.

Играчке је преузео председник Извршног одбора Удружења Краљевина Србија г.Предраг Меденица који се од срца захвалио како директорки, тако и ученицима али и њиховим родитељима без којих ова акција не би била тако успешна. Меденица је истакао да Удружење Краљевина Србија одржава чврсте везе са нашим народом на Косову и Метохији и да редовно за своје чланове организује посете нашој јужној покрајини. Као посебно Меденица је истакао да му је велика жеља да следеће године малишани из општине Ранилуг и посете Инђију, да се упознају и зближе са ученицима који су им сада са пуно љубави спремили поклоне.

Основна школа „Петар Кочић“  је једна од најстаријих образовно-васпитних установа у општини Инђија, основана је 1782.године а једно време је носила назив по Краљу Петру Првом Великом Ослободиоцу.