Градски одбор Суботица Удружења Краљевина Србија у сарадњи са Дечјим позориштем из Суботице, организоваo je у суботу 8. фебруара 2014. године хуманитарну акцију за деветогодишњу Биљану Стојковић, у оквиру које је у Дечјем позоришту изведена представа „Пепељуга“, а након које је организован краљевски бал за мале принчеве и принцезе.

 

[slideshow id=107]

У оквиру ове хуманитарне акције, ГО Суботица Удружења Краљевина Србија и Дечје позориште су сакупили укупно 110.425,00 динара за лечење мале Биљане!

Деветогодишња Биљана Стојковић је пре две године оболела од остеосаркома, односно рака костију. Девојчица је до сада била на 17 хемотерапија, а у међувремену је оперисана на Институту за мајку и дете у Београду, где је урађена трансплантација кости потколенице, након које се болест вратила.

 

Неуспешно лечење је завршено ампутацијом ноге, наког чега су Биљанини родитељи контактирали Национални институт за малигне болести у Милану, који омогућава мањи број хемотерапија и краћи период лечења. Трошкови тромесечног лечења на овој клиници су 16.700 евра, а родитељима је потребан и новац којим би покрили трошкове пута, смештаја и боравка у Милану. Из тог разлога Биљанини родитељи покушавају да прикупе 20.000 евра, како би се што пре упутили у Милано. Мајка девојчице истиче да лекари инсистирају на томе да Биљана све времем лечења буде под надзором лекара у Милану.

Градског одбора Суботица Удружења Краљвина Србија је покренуо иницијативу за прикупљање помоћи у децембру 2013, тако да је одатле дошла и идеја за овај догађај.

Сви они који желе да помогну Биљани могу дати новчани прилог у једну од кутија у којима се скупљају новчани прилози на више места у граду, а такође то могу учинити и уплатом на:

Динарски рачун: 205-9011005317783-88 

Девизни рачун: РС35205903102025664327