27. decembra 2019. godine, u organizaciji GO Bijeljina Udruženja „Kraljevina Srbija“, u centru za kulturu „Semberija“ premijerno prikazan dokumentrani film „General Dragoljub Mihailović“.

   

Film hronološki prikazuje život generala Mihailovića, njegovo napredovanje u vojnoj službi, doktrinarna gledišta, opređeljenje na beskompromisnu borbu protiv nacizma i komunizma, kao i stradanje koje je posledica igre velikih sila. Sam kraj iznosi dosta, javnosti do sada nepoznatih, podataka o njegovom suđenju i smrti.

„Ono što treba istaći jeste činjenica da se rame uz rame sa ostalim vojnicima pod Dražinom komandom borio i poginuo njegov sin Vojislav. Ovo govori mnogo o samom Čičinom karakteru i još jednom potvrđuje da se radi o časnom i poštenom srpskom oficiru“, rekao je Branislav Tomić, predsednik Udruženja“Kraljevina Srbija“  GO Bijeljina.

Zanimljiv detalj u samom filmu se ogleda u delovima koji prikazuju promenljive misaone procese koji su se odvijali u samom Mihajloviću, u zavisnosti od stanja na frontu i geopolitičke scene.

Galerija slika- Link