Повереништво Удружења Краљевина Србија Сремска Митровица на Велики петак, 29. априла 2016,  је на позив свештенства Српске православне цркве при Малој цркви узело учешће у фарбању васкршњих јаја.

Уз помоћ парохијана и чланова Удружења, офарбано је преко 3.000 јаја, од којих ће један део бити уручен Дечијем селу у Сремској Каменици и другим институцијама која се баве збрињавањем и смештајем деце без родитељског старања.

Повереник Удружења Краљевина Србија за Сремску Митровицу, г. Драган Божић, договорио је са протом Андријом Авакумовићем, старешином Мале цркве, посету социјално угрожених породица којима ће се доделити гардероба за малу децу.

Градоначелник Сремске Митровице, господин Бранислав Недимовић, посетио је активисте који су у духу српске традиције и православног обичаја фарбали васкршња јаја. Том приликом обављен је краћи разговор око проширења сарадње Удружења Краљевина Србија Сремска Митровица са локалном самоуправом на пољу хуманитарног рада, спорта и културе, где повереништво у Сремској Митровици има веома запажене акције и манифестације.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ