Povereništvo Udruženja Kraljevina Srbija Sremska Mitrovica na Veliki petak, 29. aprila 2016,  je na poziv sveštenstva Srpske pravoslavne crkve pri Maloj crkvi uzelo učešće u farbanju vaskršnjih jaja.

Uz pomoć parohijana i članova Udruženja, ofarbano je preko 3.000 jaja, od kojih će jedan deo biti uručen Dečijem selu u Sremskoj Kamenici i drugim institucijama koja se bave zbrinjavanjem i smeštajem dece bez roditeljskog staranja.

Poverenik Udruženja Kraljevina Srbija za Sremsku Mitrovicu, g. Dragan Božić, dogovorio je sa protom Andrijom Avakumovićem, starešinom Male crkve, posetu socijalno ugroženih porodica kojima će se dodeliti garderoba za malu decu.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, gospodin Branislav Nedimović, posetio je aktiviste koji su u duhu srpske tradicije i pravoslavnog običaja farbali vaskršnja jaja. Tom prilikom obavljen je kraći razgovor oko proširenja saradnje Udruženja Kraljevina Srbija Sremska Mitrovica sa lokalnom samoupravom na polju humanitarnog rada, sporta i kulture, gde povereništvo u Sremskoj Mitrovici ima veoma zapažene akcije i manifestacije.

Celu galeriju slika pogledajte OVDE