18. маја 2014. године, у простору Регионалне привредне коморе Крушевац, одржана је друга ванредна изборна скупштине за председника Градског одбора Крушевац, чланове одбора, председника и потпредседника Краљеве омладине, кoja је имала и хуманитарни карактер.

    

[slideshow id=166]
С обзиром да је досадашњи председник ГО Крушевац арх Јовица Вујичић од стране Извршног одбора Удружења Краљевина Србија изабран на функцију координатора за Расински округ, на његов лични захтев Извршни одбор је расписао ванредну изборну скупштину на којој је изабрано ново руководство Градског одбора Крушевац.

Скупштина је започета интонирањем оригиналне химне из времена Краљевине Србије, а пре почетка радног дела одата је почаст минутом ћутања невино страдалим жртвама од катастрофалних поплава које су погодиле Србију.

Досадашњи председник ГО Крушевац арх Јовица Вујичић отпочео је излагање појаснивши у каквој се деликатној атмосфери одржава раније заказана Скупштина. Истакао је намеру досадашњег руководства да исту подигне на ниво хуманитарне, одређивањем једне од гласачких кутија за донаторску. У њој су прикупљена значајна средства од присутних Скупштинара, који су према сопственим могућностима остављали новац у исту приликом верификације.

Верификацију скупштинара су вршили чланови Драгана Костић и Марко Јовановић.
Предложен је Дневни ред, који је усвојен већином гласова.
Изабрано је радно Председништво у саставу: Јовица Вујичић, Иван Петровић, Александар Ранковић, Милош Стојадиновић и Вања Дамјановић.
Изабрана је и Изборна комисија у саставу: Јовица Вујичић, Милош Стојадиновић, Драгана Костић, Александар Ђуринац и Марко Јовановић.

Након тога досадашњи председник арх Јовица Вујичић поднео је обиман извештај о раду Градског одбора у Крушевцу за период 19. јануар 2013 – 18. мај 2014.
У њему је истакнута бројност и квалитет активности током 2013. и 2014. године којима је ГО Крушевац у кратком периоду у много чему постао пример успешног рада одбора Удружења Краљевина Србија.

Према процедури како дефинишу правилници о изборима унутар Удружења, уследило је јавно гласање за председника и потпредседника Краљеве омладине, а тајно гласање за председника и чланове Градског одбора.
За председника КО изабран је господин Алекса Анђелковић ученик крушевачке гимназије специјализованог одељења за информатику, а за потпредседника КО изабрана је госпођица Тодора Ристић ученица економско-трговинске школе, смер финансијски администратор.
Уследило је тајно гласање за председника и чланове Градског одбора путем гласачке кутије. По одлуци коју је претходни састав Градског одбора донео, бирало се 8. чланова сталног састава Градског одбора. У предвиђеном року, путем кандидационих пријава пристигло је 11 кандидатура.

Након бројања гласова од стране чланова Изборне комисије, председник комисије арх Јовица Вујичић заједно са њеним члановима , утврдио је да је у свему испоштована изборна процедура и саопштио коначне резултате.

За председника ГО Крушевац изабран је: др Иван Петровић.
За чланове сталног састава одбора изабрани су: др Ненад Крстић, економиста Александар Ранковић, туризмолог Вања Дамљановић, проф.историје Константин Доброта, педагог новинар и слободни уметник Дејан Матић, графички дизајнер Марија Богићевић и новинар Марија Илић-Јанковић.

Председавајући Изборне комисије и биши председник ГО Крушевац арх Јовица Вујичић, честитао је изабранима, а новоизабраном председнику Градског одбора у Крушевцу др Ивану Петровићу предао дужност уручивањем заставе Удружења Краљевина Србија.
Након проглашења резултата новоизабрани председник ГО Крушевац узео је реч и обратио се присутним Скупштинарима.

Захвалио им се због тога што су у овом тешком тренутку пре свега дошли и новчаним донацијама помогли у прикупљању неопходне помоћи угоженом становништву, страдалом у поплавама које су захватиле Србију. Такође је похвалио добру координацију градских служби и локалну самоуправу која је одреаговала врло професионално у поплављеним подручјима нашег краја и изразио захвалност нашим члановима-волонтерима који су лично учествовали у акцијама Црвеног крста и Штаба за ванредне ситуације, нагласивши да нам у данима који долазе братска љубав и слога буду једини пут којим ћемо ходати, док будемо стварали бољу Србију.

Председник др Иван Петровић је затим изложио план рада ГО Крушевац за предстојећу годину, након чега је одржана Конститутивна седница Градског одбора.
На конститутивној седници која је одржана уз присуство скупштинара ГО Крушевац је гласањем доделио функционална задужења новоизабраним члановима одбора.
У даљем раду ГО Крушевац је једногласно одлучио да оснује Месне одборе:
МО Лазаревац, МО Ломница, МО Пасјак, МО Рибарска Бања.
Формирањем ова четири Месна одбора ГО Крушевац је просторно покрио неколико кључних тачака на подручју деловања, са тенденцијом даљег ширења организационе мреже на свом терену.
Председник ГО Крушевац др Иван Петровић је уз пригодне речи честитао оснивање изабраним представницима и члановима Месних одбора.

Сутрадан, у понедељак 19. маја, од прикупљених новчаних средстава купљена је велика количина воде за пиће, прибора за личну хигијену и дезинфекцију, који су поред веће количине прикупљене гардеробе предати Црвеном крсту Крушевац и његовом секретару господину Миломиру Петронијевићу.
Тиме је намера да ванредна изборна Скупштина ГО Крушевац добије епитет хуманитарна заиста и остварена, а на добробит грађана угрожених од поплава, Удружења и нашег Патрона Њ.К.В. Александра II Карађорђевића.

Хвала свима што су нас подржали, посебно хвала запосленима у Регионалној привредној комори Крушевац и њеном председнику господину Предрагу Вукићевићу.

Живео Краљ!
Живела Краљевина Србија!

координатор за Расински округ арх Јовица Вујичић
председник ГО Крушевац др Иван Петровић

Целу галерију слика погледајте на линку:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.670669172968381.1073741968.221446871223949&type=3