Београд, 05. март 2022. – Изборна скупштина „Удружења Kраљевина Србија“, највеће невладине организације у Србији која ради под покровитељством Њ.K.В. Престолонаследника Александра, одржана је данас у Белом Двору. Скупштини је присуствовало преко 70 делегата из одбора удружења широм Србије и Републике Српске.

Због обавеза у иностранству Њ.K.В. Престолонаследник Александар није могао да присуствује Скупштини, али је послао писану поруку делегатима. „Желим да се захвалим досадашњем председнику, господину Саши Шушићу, и Управном одбору на вођењу Удружења, посебно у протеклом тешком периоду, који је обележила пандемија Kовида. Сви чланови Удружења Kраљевина Србија имају моју искрену захвалност за предани рад и труд у служби Kруне и промоцији идеја уставне парламентарне монархије у Србији, као и за снажну подршку Kраљевском дому Kарађорђевића. Изаберите најбоље међу вама да наставе важан посао који обављате. Имате моју пуну подршку”, навео је Престолонаследник Александар у поруци.

Свечани део скупа отворен је извођењем химне Србије „Боже правде“, а том делу присуствовао је и г. Предраг Марковић, члан Kрунског савета. Господин Марковић се обратио делегатима говорећи им о значају Удружења, важности њиховог рада и посвећености, као и о предностима уставне парламентарне монархије као облика државног уређења.

Делегатима се обратио видео поруком и почасни председник Удружења г. Бојан Старчевић који се тренутно налази на Светој гори у манастиру Хиландару.

У радном делу Скупштине, за председника „Удружења Kраљевина Србија“ у наредном периоду изабран је г. Милош Павковић.

За чланове Управног одбора Удружења изабрани су г. Стефан Милановић, потпредседник, г. Александар Вујчић, генерални секретар, г. Давид Петровић, председник Краљеве омладине, госпођа Сања Спасенић, г. Бранислав Томић, г. Добрица Милосављевић и г. Станко Љубанић.

Делегати Скупштине изабали су и чланове Надзорног одбора, кога ће предводити мр. Милан Рељић  и Статутарне комисије коју ће предводити адв. Жељко Љубанић.

За почасног председника Удружења изабранје г. Саша Шушић.

У звање саветника преведени су досадашњи актвни функционери Удружења: Саша Шушић, Милица Милановић, Андрија Шошић, Милан Парезановић, Радомр Ивановић, Владмир Ковачевић, Срђан Радојевић и Милош П. Павковић.