Beograd, 05. mart 2022. – Izborna skupština „Udruženja Kraljevina Srbija“, najveće nevladine organizacije u Srbiji koja radi pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, održana je danas u Belom Dvoru. Skupštini je prisustvovalo preko 70 delegata iz odbora udruženja širom Srbije i Republike Srpske.

Zbog obaveza u inostranstvu Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar nije mogao da prisustvuje Skupštini, ali je poslao pisanu poruku delegatima. „Želim da se zahvalim dosadašnjem predsedniku, gospodinu Saši Šušiću, i Upravnom odboru na vođenju Udruženja, posebno u proteklom teškom periodu, koji je obeležila pandemija Kovida. Svi članovi Udruženja Kraljevina Srbija imaju moju iskrenu zahvalnost za predani rad i trud u službi Krune i promociji ideja ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji, kao i za snažnu podršku Kraljevskom domu Karađorđevića. Izaberite najbolje među vama da nastave važan posao koji obavljate. Imate moju punu podršku”, naveo je Prestolonaslednik Aleksandar u poruci.

Svečani deo skupa otvoren je izvođenjem himne Srbije „Bože pravde“, a tom delu prisustvovao je i g. Predrag Marković, član Krunskog saveta. Gospodin Marković se obratio delegatima govoreći im o značaju Udruženja, važnosti njihovog rada i posvećenosti, kao i o prednostima ustavne parlamentarne monarhije kao oblika državnog uređenja.

Delegatima se obratio video porukom i počasni predsednik Udruženja g. Bojan Starčević koji se trenutno nalazi na Svetoj gori u manastiru Hilandaru.

U radnom delu Skupštine, za predsednika „Udruženja Kraljevina Srbija“ u narednom periodu izabran je g. Miloš Pavković.

Za članove Upravnog odbora Udruženja izabrani su g. Stefan Milanović, potpredsednik, g. Aleksandar Vujčić, generalni sekretar, g. David Petrović, predsednik Kraljeve omladine, gospođa Sanja Spasenić, g. Branislav Tomić, g. Dobrica Milosavljević i g. Stanko Ljubanić.

Delegati Skupštine izabali su i članove Nadzornog odbora, koga će predvoditi mr. Milan Reljić  i Statutarne komisije koju će predvoditi adv. Željko Ljubanić.

Za počasnog predsednika Udruženja izabranje g. Saša Šušić.

U zvanje savetnika prevedeni su dosadašnji aktvni funkcioneri Udruženja: Saša Šušić, Milica Milanović, Andrija Šošić, Milan Parezanović, Radomr Ivanović, Vladmir Kovačević, Srđan Radojević i Miloš P. Pavković.