Градски одбор Крушевац Удружења Краљевина Србија је свечано отворио нову канцеларију 6. јуна 2019. у Чупићевој улици бр. 6.

   

Саопштење ГО Крушевац:

Поштовани пријатељи,

Дошао је и тај велики дан за Градски одбор Удружења Краљевина Србија у Крушевцу, „Дан Д“ када смо напокон након вишегодишњег рада коначно добили свој дом у Лазаревом граду.

За дан почетка нашег рада у новим просторијама изабрали смо Спасовдан, у складу са старом српском традицијом да се сваки велики подухват отпочне на велики верски празник. Симболику смо нашли и у томе што су српски краљеви крунисани и миропомазани у Жичи, у Спасовој цркви.

Свечани дан за нас отпочео је у преподневним часовима када је протојереј Александар Ерић освештао наше просторије уз срдачан благослов за наш даљи рад. Главни део свечаног отварања отпочео је у 18 часова када се присутнима обратио председник ГО КС Крушевац, г. Милан Милошевић, одржавши поздравни говор.

Након тога су оригиналну верзију химне „Боже правде“ извеле Сања Ивановић и Кристина Дамњановић.

После извођења химне, приступило се додели награда ученицима са територије Расинског округа који су на државном такмичењу из историје заузели једно од прва три места. Њих десеторо добило је вредну књигу „Повратак краља“, аутора Луке Мичете које им је уручио председник Градског одбора Крушевац, г. Милан Милошевић.

Званични део је затворен након извођења песме „Ово је Србија“, а пре тога је г. Томислав Димитријевић, наш гост из Трстеника изрецитовао своју песму „Српска круна“. Након завршетка званичног дела програма су гости позвани на послужење. Догађај је посетила Радио телевизија Крушевац, која ће вест о отварању просторија објавити у својим информационим емисијама.

Захваљујемо се свима који су нас данас посетили, а оне које то нису позивамо да дођу и упознају се са нашим просторијама и деловањем!

   

Галерија слика – ЛИНК