На свечаном пријему у Палати Србија, организованом поводом успешног завршетка пројекта „Мала матура, велико срце“, Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја уручили су захвалницу Удружењу Краљевина Србија за изузетан допринос у остварењу циља и успеха ове манифестације.

Награду је у име Удружења примио председник Извршног Одбора Удружења Краљевина Србија, г-дин Марио Мајсторовић који се представницима Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије захвалио на овом лепом гесту.

„Изузетно нам је драго што смо и у овом сегменту наше сарадње, у оквиру акције „Мала матура, велико срце“ постигли добре резултате и надам се да ће и све наредне акције које ћемо имати у наставку сарадње бити подједнако успешне као и претходне“ – истакао је Мајсторовић.

Мала матура, велико срце је назив годишње акције у којој група „малих матураната“ (ученика завршних разреда основних школа) са Косова и Метохије борави неколико дана у посети Београду. Акција се организује од 2006. године.

Акцију организују основне школе Београда, Министарство за Косово и Метохију и Министарство просвете Владе Републике Србије, Градски секретаријат за образовање Београда и Завод за унапређивање образовања и васпитања. Према Министарству за Косово и Метохију, циљ акције је „успостављање трајних веза између основних школа из Београда и са Косова и Метохије и повезивање генерација ученика из Београда са њиховим вршњацима са Косова и Метохије“, а она је уједно и прилика за ученике са Косова и Метохије да упознају знаменитости главног града.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије и Удружење Краљевина Србија своју сарадњу почели су у марту текуће године, када је Канцеларија за Косово и Метохију финансирањем превоза помогла транспорт хуманитарне помоћи коју су чланови Удружења Краљаевина Србија уз подршку свог патрона Њ.К.В. Престолонаследника Александра II обезбедили за своје сународнике на Косову и Метохији.