Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali su svečanosti povodom Dana Republike Srpske, 9. januara 2018. u Banjaluci. Ovom prilikom dostavljena je i humanitarna pomoć, u čijoj distribuciji su Kraljevskom paru pomogli članovi Udruženja Kraljevina Srbija.

   

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, u pratnji gospodina Dušana Babca, člana Krunskog veća Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i direktora Fonda Kraljevski Dvor, posetili su danas Banjaluku, gde su se sreli sa predsednikom Republike Srpske, Nj.E. g. Miloradom Dodikom, predstavnicima Vlade Republike Srpske i najvišim državnim zvaničnicima povodom proslave Dana Republike Srpske.

Njihova Kraljevska Visočanstva su prisustvovali Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji koju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej uz sasluženje više Arhijereja i sveštenstva Srpske Pravoslavne Crkve u Sabornom Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Princeza Katarina obišla je i Dom za decu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ u Banjaluci, kao i Klinički centar Banja Luka, gde je deci uručila božićne poklone. Ova pomoć obezbeđena je u saradnji sa Lajflajn Čikago humanitarnom organizacijom čiji je Princeza Katarina pokrovitelj. U distribuciji pomoći su Njenom Visočanstvu pomogli članovi našeg Udruženja, g-đica Aleksandra Duvnjak i g. Vladislav Duvnjak.

   

Banjaluka (8)

„Raduje me da sam danas u Banja Luci i što možemo da vam uručimo ove vredne poklone. Paketići su donacija Lajflajn Čikago humanitarne organizacije koja stalno pomaže srpskim bolnicama i domovima za decu. Meni i mom suprugu Prestolonasledniku Aleksandru uvek je puno srce kada smo u Republici Srpskoj. Moja fondacija i ja nastavićemo da pomažemo deci iz Republike Srpske uz pomoć naših prijatelja iz dijaspore. Želim vam svima srećan Božić i srećnu Novu godinu! Mir božji, Hristos se rodi!”, rekla je Princeza Katarina.

Kraljevski par prisustvovao je i svečanom defileu na Trgu Krajine, kao i svečanoj akademiji u Sportskoj dvorani „Borik“.

   

Celu galeriju slika pogledjate na LINKU