Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prilikom isporuke humanitarne pomoći bolnici u Kruševcu, 8. oktobra 2019. obišli su kancelariju Udruženja Kraljevina Srbija u ovom gradu.

   

Prenosimo saopštenje GO Kruševac Udruženja Kraljevina Srbija:

   

Poštovani članovi, simpatizeri i prijatelji Udruženja Kraljevina Srbija,

Današnji dan bio je za naš gradski odbor u Kruševcu, kao i za čitav Rasinski okrug jedan od onih dana koje možemo svrstati u istorijske, u dane za pamćenje. Imali smo izuzetnu čast i zadovoljstvo da ugostimo u našem skromnom domu u Kruševcu naš Kraljevski par, NjKV Prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu. Njihova Visočanstva su tokom prepodneva obišli Aleksinac gde su tamošnjoj bolnici uručili vrednu donaciju, a zatim su se uputili u Kruševac sa istim ciljem.

Prvobitan plan je bio da prvo posete Opštu bolnicu u Kruševcu i uruče vrednu donaciju u vidu deset električnih kreveta, a da zatim dođu u našu kancelariju oko 14:30. Međutim, tokom prepodneva je došlo do izmene plana od strane protokola Fondacije Princeze Katarine i odlučeno je da prvo posete nas oko 12:45, a da zatim odu do kruševačke bolnice.

Njihova Kraljevska Visočanstva su nešto posle 13 časova došla ispred naših prostorija gde ih je dočekala delegacija predvođena potpredsednikom IO KS, g. Dejanom Bogdanovićem, kao i okupljeni građani koji su radosno pozdravili naš Kraljevski par. Gospodin Bogdanović je Princezi Katarini uručio buket cveća. Posle srdačnog pozdravljanja i fotografisanja, vidno raspoloženi Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina ušli su u kancelariju GO Udruženja Kraljevina Srbija u Kruševcu. U razgovoru sa našom delegacijom izrazili su oduševljenje toplinom dočeka, kao i uređenjem naše kancelarije. Uručili su i vredan poklon u vidu umetničke slike, a izrazili su veliko interesovanje za naš rad.

Ukratko smo im predstavili naše delovanje na terenu i aktivnosti koje sprovodimo, što je kod Kraljevskog para izazvalo veliko zadovoljstvo. Predsednik OO KS u Aleksandrovcu, g. Aleksandar Radović, poklonio je Prestolonasledniku Aleksandru flašu domaće župske rakije i pozvao ga da naredne godine poseti Župsku berbu.

Takođe, sa Princezom Katarinom razgovarali smo o mogućnosti da u Kruševcu bude otvorena kancelarija Njene Fondacije sa kojom bismo delili prostor, što je naišlo na odobravanje i pozitivno interesovanje. Kraljevski par je izrazio žaljenje što nije u mogućnosti da duže uživa u boravku u našim prostorijama i razgovoru s nama pošto su ih čekale unapred dogovorene obaveze u kruševačkoj bolnici.

Pri odlasku su ponovo pozdravili sve prisutne, iskoristili priliku za zajedničku fotografiju, a okupljeni su ih pozdravili gromoglasnim uzvikom: „Živeo Kralj!“

Ponosni smo na sve ljude koji su učestvovali u organizaciji današnjeg veličanstvenog događaja za sve monarhiste Rasinskog okruga, na članove Gradskog odbora Kruševac, opštinskih odbora iz Aleksandrovca i Ćićevca, na naše članove iz Brusa, naše prijatelje iz monarhistički orijentisanih političkih stranaka, kao i na sve Kruševljane koji su bili dobri domaćini onome ko bi trebalo da bude domaćin naše Srbije!

   

Galerija slika – LINK

   

Krusevac (6)