Председник Извршног одбора Удружења Краљевина Србија г. Предраг Меденица  уручио је захвалнице пријатељима и донаторима Удружења који су помогли реализацију пројекта осветљења споменика Краљу Петру Првом Великом Ослободиоцу у парку Краљице Марије у Инђији.

У част Дана ослобођења града у Великом рату  Удружење Краљевина Србија је у сарадњи са општином Инђија урадило овај пројекат а реализацију истог су здушно помогли : г. Богдан Зинаић, г. Душко Гвозденовић, г. Никола Грковић и г. Ненад Васелић као и компанија Гвозденовић Енергетика Д.О.О. – Инђија којима су данас и уручене захвалнице.

Меденица је овом приликом рекао: „да је наш народ кроз историју увек красило доброчинство и задужбинарство, да су увек постојале фирме и појединци који су иза себе остављали потомству своје задужбине разних врста и да данас присуствујемо једном таквом чину. Уважена господа овом донацијом дају најлепши могући пример српској омладини како би требали да се односимо према наслеђу које су нам оставили наши преци. Велико хвала овим дивним људима који сведоче да и данас Србија има своје задужбинаре. „