У петак, 20. јуна 2014. године у великој сали библиотеке „Доситеј Обрадовић“ у Старој Пазови одржана је Оснивачка скупштина Општинског одбора Стара Пазова Удружења Краљевина Србија.

   [slideshow id=189]

Скупштина је отворена српском химном „Боже правде“ у извођењу чланова ОКУД “’Свети Сава“.

У свечаном делу Скупштине присутнима се обратио председник привременог управног већа Удружења Краљевина Србија, г-дин Марио Мајсторовић, који је говорио о раду и активностима Удружења, као и о потреби за васпостављањем уставне парламентарне монархије у Србији и свим предностима монархистичког државног уређења.

Након тога је потпредседник Извршног одбора Удружења Краљевина Србија за Војводину г-дин Предраг Меденица прогласио новоизабране чланове сталног састава Општинског одбора Удружења Краљевина Србија за Стару Пазову.

За председника Општинског одбора Стара Пазова изабран је г-дин. Саша Рељић , за потпредседника г-ђица Уна Јањеш, док је за секретара изабран г-дин Ненад Граовац. Чланови сталног састава одбора су Дејан Рнић, Маријана Јањеш, Ненад Вујичић, Ева Младеновић, Милијана Станковић, Игор Раосављев и Јелена Раосављев.

За председника Краљеве омладине изабран је господин Стефан Станковић а за потпредседника госпођица Милица Скалбински.

По завршетку изборног дела скупштине, руководство одбора је на поклон добило значке Удружења и свечано им је уручена застава, а окупљенима се обратио и нови председник ОО Стара Пазова, господин Саша Рељић, који је говорио о будућим плановима одбора.

У уметничком делу програма учествовао је и гуслар Ненад Вујичић .

Честитамо новооснованом одбору уз искрене жеље да наставе успешан рад на остварењу нашег циља – васпостављању Краљевине Србије!