U četvrtak 27. juna u Mačvanskoj Mitrovici delegacija Udruženja Kraljevina Srbija predvođena predsednikom Izvršnog odbora, gospodinom Mariom Majstorovićem, imala je čast da poseti dom Aleksandra Čupića, potomka vojvode Stojana Čupića, Karađorđeve desne ruke – čuvenog Zmaja od Noćaja, i tom prilikom osnuje povereništvo Udruženja u ovom mestu.

[slideshow id=29]

U prelepom ambijentu stare, tradicionalne kuće, članovi delegacije Udruženja su uživali u gostoprimstvu porodice Čupić i imali su mogućnost da iz prve ruke čuju mnogo podataka o istoriji ove čuvene porodice.

 U daljem razgovoru se pričalo o ciljevima i planovima za buduće aktivnosti Udruženja, gde je naročito bilo reči o mogućnostima rada na području Mačvanske Mitrovice. Tom prilikom je gospodin Čupić istakao da očekuje pozitivne reakcije svojih sugrađana na osnivanje povereništva u njihovom mestu i izrazio je uverenje da će ono vrlo brzo privući veliki broj novih članova.

Delegaciju Udruženja su, pored predsednika izvršnog odbora, činili još i koordinator za Šumadijski okrug, gospodin Milovan Marinković, poverenik za Sremsku Mitrovicu, gospodin Miloš Drča i još nekoliko članova Udruženja Kraljevina Srbija.