Чланови Градског Одбора Смедерево Удружења  Краљевина Србија реализовали   су  пројекат „ Повежимо матицу и дијаспору кроз игре из Србије“ са Удружењем грађана „ Визија Будућности“ у периоду од 17. јануара 2020. до 19. јануара 2020.

  

Пројектом  „Повежимо матицу и дијспору кроз игре из Србије“ остварује се  веза културног друштава  „Опанак из Врбовца са српским културним друштвом „Дунав“ из Немачке – Пасау  и тиме повезује матица и дијаспора и  успостављања сарадња, која води очувању и неговању српске културне баштине.

Током  боравка у Пасау чланови  Градског   одбора Смедерево промовисали су идеје Удружења Краљевина Србија свим заинтересованим Србима и истичцали њихову могућност повезивања са нашим Удружењем.

Трећег дана боравка на молбу свештеника из места Браун КУД „Опанак“ из Врбовца као и чланови  Удружења Краљевина Србија присуствовали су литијама поводом Богојављења.

Том приликом након освештавања воде у реци Ин и пливања за часни крст КУД  је одиграо коло и увеличао свечаност на опште задовољство свих присутних.

Чланови ГО Смедерево су и у граду Брауну упознали Србе са идејама КСа и схватили да и ту имају присталица и на тај начин допринели промоцији вредности уставне парламентарне монархије

  

Галерија слика – ЛИНК