Делегација Кошаркашког савеза Србије, коју су чинили генерални секретар Златко Болић , потпредседник за такмичења Душан Пројовић и селектор 3×3 репрезентације Горан Војкић, на позив ЊКВ престолонаследника Александра Карађорђевића посетила је „Бели двор“ где је присуствовао и генерални менаџер канцеларије ЊКВ престолонаследника Александра г. Марко Бајић.

  

У пријатељском разговору ЊКВ престолонаследник Карађорђевић је изразио огромно поштовање према Кошаркашком савезу Србије и резултатима које постижемо.

ЊКВ Престолонаследник се распитивао о детаљима и истакао задовољство што ће оба предолимпијска турнира бити одржана у Београду, уз наду да ће се сениорке и сениори пласирати на Олимпијске игре у Токију. Уз то, ЊКВ престолонаследник Карађорђевић је рекао да су врата „Белог двора“ отворена за све кошаркаше.

Генерални секретар КСС Златко Болић му је поклонио дресове мушке и женске репрезентације Србије, а Карађорђевића је посебно занимало како је наша нација тако талентована за кошарку и како се толико деце бави игром под обручима.

Представници КСС упутили су позив престолонаследнику да присуствује предолимпијским клвалификационим турнирима. ЊКВ претолонаследник Карађорђевић је изразио жаљење што неће бити у прилици да у фебруару присуствује женском турниру, али је обећао да ће се потрудити да у јуну буде у „Штарк Арени“ уз наше најбоље кошаркаше и подржи их у борби за олимпијску визу.

   

Галерија слика – ЛИНК

   

Преузето са сајта кошаркашког савеза Србије.