У четвртак 26. септептембра одражана је промоција књиге „Повратак Краља, Петра II Карађорђевића“, аутора Јевђе А. Јевђевића у Алексинцу. 

[slideshow id=53]

Организатори промоције су библиотека “Вук Караџић” и књижевни клуб “Велимир Рајић” из Алексинца уз помоћ алексиначког повереништва Удружења Краљевина Србија. На промоцији су говорили аутор, господин Јевђа Јевђевић, потпредседник Удружења Краљевина Србија и старешина савеза “Српски соко” и господин Милан Ристић повереник Удружења Краљевина Србија у Алексинцу.

Уз грађане Алексинца, промоцији су присуствовали представници Српске православне цркве предвођени Архијерејским намесником алексиначким Пречасним протонамесником Ђорђем Мирковићем, испред општине Алексинац присуствовао је потпредседник Скупштине општине господин Момчило Атанасковић, а присутни су били и директори и представници других јавих предузећа.

Промоција је пропраћена са великом пажњом присутних који су имали прилике да поставе и питања аутору док је делове из књиге читала прфесор Александра Павловић испред Књижевног клуба. Присутнима, а нарочито аутуру, захвалио се уредник програма библиотеке господин Војкан Поповић. После промоције господин Јевђевић се састао са члановима Удружења, обавестио их о постављењу повереника и пожелео им упех у даљем раду. Овом активношћу званично је почео рад повереништва у Алексинцу.