У суботу, 13. маја 2017. године одбори и повереништва Удружења Краљевина Србија са територије Расинског округа организовали су посету традиционалном 27. сабору на Равној гори, посвећеном годишњици устанка Равногорског покрета против окупације Краљевине Југославије у Другом светском рату.

Делегацију Удружења Краљевина Србија са територије Расинског округа предводили су г. Александар Радовић, председник ОО Александровац, г. Слободан Крстић, повереник за Ћићевац и г. Зоран Радојевић, председник МО Жабаре, Треботин и Мала Врбница (Крушевац) уз присуство великог броја чланова са територије поменутих одбора и повереништва.

С почетком у 9 часова, Свету архијерејску литургију у Цркви Св. Георгија на Равној гори служили су Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски Господин Силуан и Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Господин Милутин уз саслужење свештенства.

Након литургије, код споменика ђенералу Драгољубу Михаиловићу, служен је парастос ђенералу као и свим погинулим и умрлим официрима, војницима, сарадницима и симпатизерима Равногорског покрета и Југословенске војске у Отаџбини.

Галерију фотографија са овог догађаја можете погледати ОВДЕ.