U subotu, 13. maja 2017. godine odbori i povereništva Udruženja Kraljevina Srbija sa teritorije Rasinskog okruga organizovali su posetu tradicionalnom 27. saboru na Ravnoj gori, posvećenom godišnjici ustanka Ravnogorskog pokreta protiv okupacije Kraljevine Jugoslavije u Drugom svetskom ratu.

Delegaciju Udruženja Kraljevina Srbija sa teritorije Rasinskog okruga predvodili su g. Aleksandar Radović, predsednik OO Aleksandrovac, g. Slobodan Krstić, poverenik za Ćićevac i g. Zoran Radojević, predsednik MO Žabare, Trebotin i Mala Vrbnica (Kruševac) uz prisustvo velikog broja članova sa teritorije pomenutih odbora i povereništva.

S početkom u 9 časova, Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Sv. Georgija na Ravnoj gori služili su Njegovo Preosveštenstvo Episkop australijsko-novozelandski Gospodin Siluan i Njegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski Gospodin Milutin uz sasluženje sveštenstva.

Nakon liturgije, kod spomenika đeneralu Dragoljubu Mihailoviću, služen je parastos đeneralu kao i svim poginulim i umrlim oficirima, vojnicima, saradnicima i simpatizerima Ravnogorskog pokreta i Jugoslovenske vojske u Otadžbini.

Galeriju fotografija sa ovog događaja možete pogledati OVDE.