Поводом нетaчних и неистинитих писања појединих медија о прослави Дана државности Србије у Орашцу, Удружење Краљевина Србија издаје следеће саопштење:

     

Saopstenje za javnost

Удружење Краљевина Србија није десничарска организација. Као нестраначко, невладино и непрофитно удружење грађана које је под покровитељством Њ.К.В. Престолонаследника Александра и које се залаже за обнову уставне парламентарне монархије у Србији, ми смо отворени за све грађане, ма којој политичкој опцији – левој или десној, вери или нацији припадали, јер је и Краљ као институција Краљ свих становника једне земље!

Такође, нетачне су и погрешне тврдње да су припадници Удружења извикивли било какве погрдне пароле и скандирали против неке личности или представника државне власти. Од свог настанка до данас, у свом раду се служимо и увек ћемо се служити само и искључиво позитивном промоцијом, и једини поклици који се од стране чланова Краљевине Србије могу чути су:“Живео Краљ Александар Други!“ и „Живела Краљевина Србија!“

Најискреније се надамо да се овакви неодговорни пропусти у извештавању који штете угледу Удружења Краљевина Србија у будућности више неће понављати!

Председник Удружења Краљевина Србија

Марио Мајсторовић