У недељу 1. децембра, Градски одбор Краљево Удружења Краљевина Србија угостио је у свом граду Извршни одбор и представнике других Градских и Општинских одбора и повереништава Удружења.

 

[slideshow id=76]

Скуп је почео у 13 часова на централном градском тргу, где је председник Извршног одбора, господин Марио Мајсторовић, положио венац на споменик српским ратницима, одавши тако почаст див јунацима који су у Првом светском рату дали своје животе за слободу Отаџбине. У својим изјавама за локалне медије, господин Мајсторовић и господин Саша Шушић, заменик председника Извршног одбора, подсетили су на историјски догађај који се одиграо пре 95 година, уједињење и стварање Краљевине Југославије, и истакли да смо дужни да се увек сећамо и никад не заборавимо оне који су жртвовали своје животе зарад остварења тог циља.

Након тога, гости су обишли манастир Жичу, центар средњовековне српске архиепископије, која има и посебан значај за наше Удружење због седам крунисања краљева из светородне династије Немањић извршених у овој светињи.

По обиласку манастира, у сали Народног музеја Краљево одржан је састанак Извршног одбора коме су присуствовали и представници локалних одбора Удружења.

Захваљујемо се Градском одбору Краљево који се показао као одличан домаћин овог скупа. Такође се посебно захваљујемо нашим пријатељима, управи и играчима клуба америчког фудбала „Краљевске круне“ из Краљева, на великој помоћи у реализацији овог догађаја.