Г. Андрија Шошић, члан Управног одбора Удружења Краљевина Србија, састао се 9. фебруара 2018. са Његовим Преосвештенством Епископом источноамеричким Г. Иринејом, упознао га са нашим активностима и уручио му пригодан поклон у име Удружења.

   

Господин Шошић је био у пратњи Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине, који су заједно са Његовим Преосвештенством Епископом источноамеричким Иринејом, присуствовали добротворној вечери у Потомаку у Мериленду, на којој су прикупљена средства за српску православну цркву Свети Лука у том граду.

Вечери су присуствовали Њ.Е. г-ђа Жељка Цвијановић премијер Републике Српске, г. Владимир Маринковић, потпредседник Скупштине Србије, г. Мехо Махмутовић, државни секретар у Министарству здравља, као и господин Бранко Терзић, краљевски ађутант и члан Крунског већа, са супругом и господин Марк Рашевић.

Краљевски пар захвалио је оцу Василију Вранићу, госпођи Дрини Властелић-Рајић и парохијанима који су организовали њихову прву посету цркви Св. Луке.

   

Целу галерију слика погледајте на ЛИНКУ

Погледајте видео – Престолонаследник Александар и Владика Иринеј повели Краљево коло са Србима у Америци – ЛИНК