26.02.2023. године Београд- Удружење Краљевина Србија је свечаним пријемом на Белом двору обележило своју крсну славу Светог Симеона Мироточивог. У јутарњим часовима делегација Удружења, предвођена председником г. Милошем Павковићем, присуствовала је литургји у храму Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду, коју је предводио Њгова Светост Патријарх Српски ГГ Порфирије уз саслужење епископа Моравичког Саве и хвостанског Алексеја, када је освештала жито и преломила славски колач.

После две године паузе, због пандемије корона вируса на Белом двору на Дедињу су се поново окупили чланови Удружења Краљевина Србија са својим пријатељима.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, због обавеза у иностранству, нису могли да присуствују свечаности, али је овом приликом прочитано поздравно писмо Његовог Краљевског Височанства. Догађају су присуствовали: Њ.Е. госпођа Силвија Давидоиу, амбасадорка Румуније у Србији, представници амбасада Малезије и Алжира, представници Војске Србије, чланови Крунског савета, господа Предраг Марковић, Зоран Живановић и Дарко Спасић, чланови политичког, културног и јавног живота Србије и бројни други гости.

Гостима је прочитана и честитка коју је члановима Удружења упутио и г. Александар Шапић, градоначелник Београда.

Присутним гостима се обратио и председник СРБИООРС Равногорског покрета г. Предраг Богићевић истакавши добру сарадњу између два удружења.

На пријему је представљена и слика на којој је ЊКВ Престолонаследник Александар начинио своје прве сликарске потезе, која се налази у власништву г. Милана Рељића из Кикинде, председника надзорног одбора нашег Удружења, а исто тако пуштена је и презентација будућег веб шопа Удружења.

Председник Удружења г. Милош Павковић, доделио је заслужним члановима и пријатељима Удружења пригодне захвалнице.

Користимо ову прилику да се захвалимо г. Раши Вујковићу за кетеринг и Винарији Крстић за предивно вино које је служено нашим гостима.

Фото: Александар Михаиловић