Поводом недавних новинских натписа и репортажа на телевизији, у којима се говори о „помирењу“ Краљевских династија Карађорђевића и Обреновића, а поводом сусрета Њ.К.В. Принца Ђорђа и самопрозваног „принца“ Предрага Јаковљевића, Удружење Краљевина Србија издаје следећи став.

Ни о каквом „помирењу“ Краљевских династија се не може говорити, зато што Краљевска породица Обреновића више не постоји! Господа Слободан, Србољуб, Предраг Јаковљевић и остали чланови њихових породица које је суд недавно прогласио наследницима Обреновића су потомци господара Јакова, полубрата Кнеза Милоша по мајци.

Краљевска династија Обреновић је угашена 1903. године. Само потомци Кнеза Милоша Великог могу да носе кнежевско, а потомци Краља Милана и краљевска достојанства. Потомци господара Јакова могу само да носе титулу која им је од ЊИХОВОГ претка и остала, а ни Кнез Милош ни Краљ Милан нису њихови преци.

Суд их је прогласио за НАСЛЕДНИКЕ ЗАОСТАВШТИНЕ династије Обреновића (то јест заоставштине Краљице Наталије), као што се свугде у свету када не постоје наследници из првог, другог или трећег наследног реда иде и до 100-тог колена ако треба, само док се не нађе живи сродник који ће добити наследство, али их НИЈЕ прогласио за наследнике династије! Имајући у виду историјске чињенице потомци Јакова Обреновића никад нису били чланови Краљевског дома Обреновића.

И породица Карађорђевић има своје рођаке данас у Србији, који имају сличну породичну везу са Краљевском породицом као и потомци господар Јакова са владарима из куће Обреновића, али ти рођаци немају титуле, јер на њих немају права.

Према томе ово и слична писања не воде никаквом „помирењу династија“ него само стварању нових и обнављању старих подела у нашем народу!

Не знамо коме одговарају овакви новински натписи, али обнови монархије свакако не!