Povodom nedavnih novinskih natpisa i reportaža na televiziji, u kojima se govori o „pomirenju“ Kraljevskih dinastija Karađorđevića i Obrenovića, a povodom susreta Nj.K.V. Princa Đorđa i samoprozvanog „princa“ Predraga Jakovljevića, Udruženje Kraljevina Srbija izdaje sledeći stav.

Ni o kakvom „pomirenju“ Kraljevskih dinastija se ne može govoriti, zato što Kraljevska porodica Obrenovića više ne postoji! Gospoda Slobodan, Srboljub, Predrag Jakovljević i ostali članovi njihovih porodica koje je sud nedavno proglasio naslednicima Obrenovića su potomci gospodara Jakova, polubrata Kneza Miloša po majci.

Kraljevska dinastija Obrenović je ugašena 1903. godine. Samo potomci Kneza Miloša Velikog mogu da nose kneževsko, a potomci Kralja Milana i kraljevska dostojanstva. Potomci gospodara Jakova mogu samo da nose titulu koja im je od NjIHOVOG pretka i ostala, a ni Knez Miloš ni Kralj Milan nisu njihovi preci.

Sud ih je proglasio za NASLEDNIKE ZAOSTAVŠTINE dinastije Obrenovića (to jest zaostavštine Kraljice Natalije), kao što se svugde u svetu kada ne postoje naslednici iz prvog, drugog ili trećeg naslednog reda ide i do 100-tog kolena ako treba, samo dok se ne nađe živi srodnik koji će dobiti nasledstvo, ali ih NIJE proglasio za naslednike dinastije! Imajući u vidu istorijske činjenice potomci Jakova Obrenovića nikad nisu bili članovi Kraljevskog doma Obrenovića.

I porodica Karađorđević ima svoje rođake danas u Srbiji, koji imaju sličnu porodičnu vezu sa Kraljevskom porodicom kao i potomci gospodar Jakova sa vladarima iz kuće Obrenovića, ali ti rođaci nemaju titule, jer na njih nemaju prava.

Prema tome ovo i slična pisanja ne vode nikakvom „pomirenju dinastija“ nego samo stvaranju novih i obnavljanju starih podela u našem narodu!

Ne znamo kome odgovaraju ovakvi novinski natpisi, ali obnovi monarhije svakako ne!