Председник Удружења Краљевина Србија, г. Марио Мајсторовић имао је част да 19. маја 2016, буде гост на вечери коју је Њ.К.В. Престолонаследник Александар приредио на Белом Двору, за Архијереје Српске православне цркве који учествују на пролећњем заседању Сабора, као и чланове саветодавних тела Круне.

Вечери су присуствовали Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, са Митрополитима и Епископима наше Свете Цркве, проф. др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама као и чланови саветодавних тела Круне.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар  поздравио је присутне и у свом обраћању истакао:

“Велика ми је част што могу и ове године да поздравим Архипастире наше Свете Цркве у дому својих предака. Увек се радујем када сам са вама, и када имам прилику да од вас чујем речи вере и мудрости! Молимо се да Бог благослови овај наш скуп. Свесни смо тога да су пред нама велики проблеми и изазови. Потребно је да схватимо и прихватимо свој део одговорности, и као појединци, и као народ. Да заједно радимо на томе да зло вратимо добрим и да на мржњу одговоримо љубављу. Молите се, Архијереји наше Свете Цркве, да вам Господ да снаге и храбрости, а да нама Бог да снаге, вере и љубави да се не обрукамо пред Богом, пред собом и пред вековима. Као што знате, прошле недеље је овоземаљски живот напустио мој рођак, Кнез Александар, најстарији син Кнеза Павла и Кнегиње Олге. Сутра ћемо га сахранити на Опленцу. Молимо се Господу да му подари рајско насеље! Нека му је вечна слава“.

Захваљујући се на гостопримству Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј пожелео је срећу Краљевској породици, мир, правду и спасење свим људима добре воље, пријатељима и нашим непријатељима.

Његовој Светости Патријарху српском Г. Иринеју, архијерејима и члановима Саветодавних тела Круне представљена је и изложба „Династије Карађорђевић и Романов – историја и везе“ аутора мр Душана Бабца која ће сутра и званично бити отворена у Белом Двору.

Целу галерију слика погледајтe ОВДЕ