Predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g. Mario Majstorović imao je čast da 19. maja 2016, bude gost na večeri koju je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar priredio na Belom Dvoru, za Arhijereje Srpske pravoslavne crkve koji učestvuju na prolećnjem zasedanju Sabora, kao i članove savetodavnih tela Krune.

Večeri su prisustvovali Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej, sa Mitropolitima i Episkopima naše Svete Crkve, prof. dr Mileta Radojević, direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama kao i članovi savetodavnih tela Krune.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar  pozdravio je prisutne i u svom obraćanju istakao:

“Velika mi je čast što mogu i ove godine da pozdravim Arhipastire naše Svete Crkve u domu svojih predaka. Uvek se radujem kada sam sa vama, i kada imam priliku da od vas čujem reči vere i mudrosti! Molimo se da Bog blagoslovi ovaj naš skup. Svesni smo toga da su pred nama veliki problemi i izazovi. Potrebno je da shvatimo i prihvatimo svoj deo odgovornosti, i kao pojedinci, i kao narod. Da zajedno radimo na tome da zlo vratimo dobrim i da na mržnju odgovorimo ljubavlju. Molite se, Arhijereji naše Svete Crkve, da vam Gospod da snage i hrabrosti, a da nama Bog da snage, vere i ljubavi da se ne obrukamo pred Bogom, pred sobom i pred vekovima. Kao što znate, prošle nedelje je ovozemaljski život napustio moj rođak, Knez Aleksandar, najstariji sin Kneza Pavla i Kneginje Olge. Sutra ćemo ga sahraniti na Oplencu. Molimo se Gospodu da mu podari rajsko naselje! Neka mu je večna slava“.

Zahvaljujući se na gostoprimstvu Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej poželeo je sreću Kraljevskoj porodici, mir, pravdu i spasenje svim ljudima dobre volje, prijateljima i našim neprijateljima.

Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom G. Irineju, arhijerejima i članovima Savetodavnih tela Krune predstavljena je i izložba „Dinastije Karađorđević i Romanov – istorija i veze“ autora mr Dušana Babca koja će sutra i zvanično biti otvorena u Belom Dvoru.

Celu galeriju slika pogledajte OVDE