Београд, 26. фебруар 2021. – Удружење Краљевина Србија обележило је своју крсну славу Светог Симеона Мироточивог.

Удружење Краљевина Србија имало је част да је Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије и ове године  дао свој благослов да се славски колач Удружења пресече на Литургији одржаној на сам дан Светог Симеона, 26. фебруара, у капели Патријаршије Српске православне цркве.

Како Њихова Краљевска Височанства због обавеза на плану свог преданог хуманитарног рада нису у земљи, покровитељ удружења, ЊКВ Престолонаследник Александар се обратио члановима Удружења и гостима путем видео линка. У свом обраћању, Престолонаследник Александар је још једном истакао своју подршку члановима Удружења у свим активностима које обављају и истакао да је наш рад на промоцији вредности уставне парламентарне монархије од велике важности.

Због ситуације са Ковидом, ове године Удружење није правило велики славски пријем, већ је руководство унело освештани славски колач и жито у Бели Двор.

Овогодишњи кум славе Удружења Краљевина Србија је г.Дејан Благојевић док је део славског колача као следећи кум преузео г. Томислав Ђокић.