Удружење Краљевина Србија, највећа невладина организација у Србији, а која је под покровитељством Престолонаследника, прославила је у петак, 1. децембра 2023. године, 15. годишњицу свог рада, пријемом у Белом Двору, у присуству Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине.

Званични део свечаности почео је химном Србије, а потом је уследило обраћање Његовог Краљевског Височанства, г. Давида Петровића, председника Краљеве омладине, подмлатка удружења, и г. Милоша Павковића, председника Удружења, који је говорио о достигнућима и презентовао будуће планове. Догађају су присуствовали Његова  Екселенција амбасадор Казахстана г. Мади Атекумлов, и други чланови дипломатског кора, представници Војске Србије, чланови Крунског савета г. Владан Живуловић, г. Зоран Живановић и г. Дарко Спасић, припадници политичког, културног и јавног живота Србије и многи други уважени гости.

„Захваљујем се свим чановима Удружења који су протеклих 15. година вредно радили и промовисали идеју уставне парламентарне монархије у Србији. Својим залагањем дали сте велики допринос отклањању последица вишедеценијске негативне пропаганде против Краљевске породице Карађорђевић, али је још дуг пут пред вама. Борба за истину никада није лак пут, али је увек исправан и праведан.

Удружење Краљевина Србија није политичка организација и окупља све људе без обзира на њихово политичко, верско, национално или било које друго опредељење. Уставна парламентарна монархија је одлично решење за Србију, али само ако је то и воља нашег народа. На вама је да наставите да радите на остваривању тог циља, који ће нашу отаџбину учинити бољим местом за све наше грађане“, навео је Њ.К.В. Престолонаследник Александар у свом обраћању.

„Удружење Kраљевина Србија“ (KС) основала је група студената Београдског универзитета 2008. године, под првобитним називом „Kраљева омладина“. Удружење је основано као непрофитна, невладина и нестраначка организација, под покровитељством Њ.K.В. Престолонаследника Александра, са циљем обнове уставне парламентарне монархије у Србији. Та група младих људи, уверена да обнова уставне парламентарне монархије може да помогне Србији, успела је својим позитивним активностима да подстакне и младе и старе да им се придруже.

Због жеље многих старијих од 26 година да се придруже, „Kраљева омладина“ је од јануара 2010. наставила да делује као подмладак веће организације – „Удружења Kраљевина Србија“. Удружење је отворено за све, без обзира на политичку, националну или верску припадност. Чланство расте сваким даном, а тренутно Удружење броји више од 21.000 чланова и највећа је невладина организација у Србији.