NjKV Princ Naslednik Petar

3 Princ Petar SRPNj.K.V. Princ naslednik Petar je rođen 5.februara 1980. u Čikagu u državi Ilinois. Najstariji je sin Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Nj.I.K.V. Princeze Marije da Glorije od Orleansa i Bragance. Princ Petar je unuk Nj.V. Kralja Petra II i Nj.V. Kraljice Aleksandre. Njegov kršteni kum je Nj.K.V. Knez Aleksandar od Jugoslavije, sin Nj.K.V. Kneza Regenta Pavla od Jugoslavije.

Princ Petar je živeo u Čikagu do kraja 1981. godine, kada se preselio sa roditeljima u Virdžiniju gde je pohađao obdanište Tajsons Korner 1983.godine. U Londonu, kada mu je bilo osam godina pohađao jedno od najcenjenijih pripremnih škola za predškolski uzrast.

Princ Petar diplomirao je na Kenterberijskoj kraljevskoj školi u Engleskoj sa najvišim ocenama iz umetnosti, francuskog i španskog jezika kao i deset certifikata srednjeg obrazovanja (GCSE). Pohađao je i  sa uspehom završio kurs Kambervel koledža za umetnost Instituta u Londonu. Princ Petar se usavršavao u Evropi na polju dizajna i ilustrovanja uglavnom u Sevilji i Barseloni. U prestižnoj školi dizajna na Roud Ajlendu na Istočnoj obali Sjedinjenih država usavršavao se godinu dana nakon čega je usledila uspešna karijera u Londonu i Njujorku u oblasti grafičkog dizajna i umetnosti gde je imao priliku da sarađuje sa brojnim poznatim brendovima i međunarodnim klijentima. Pasionirano se interesuje za razvoj vizualnih koncepata kroz saradnju sa kreativcima iz drugih oblasti interesovanja zarad postizanja raznovrsnosti ideja i medija komunikacije.

Princ naslednik Petar veoma se interesuje za istoriju svog naroda i sa puno ljubavi se uključuje u rad Fondacije za obrazovanje Prestolonaslednika Aleksandra i humanitarne Fondacije Princeze Katarine. Tokom katastrofalnih poplava koje su Srbiju pogodile pre dve godine, Princ Naslednik Petar bio je veoma aktivan i zajedno je sa svojim roditeljima Nj.K.V. Prestolonaslednikom Aleksandrom i Princezom Katarinom obilazio poplavljena područja noseći pomoć ugroženim porodicama.

3 Princ Petar za kraj strane