У оквиру рубрике „Лични став“ прочитајте нови текст г. Уроша Парезановића, генералног секретара Извршног одбора Удружења Краљевина Србија – „Да ли је ово држава у којој желиш да живиш!?“

   

Текстови у рубрици „Лични став“ представљају израз аутора и нису званични тавови Удружења Краљевина Србија

   

   

Ни у једном од својих текстова до сад нисам директно помињао ни једну актуелну политичку партију. Желео сам да по угледу на Њ.В. Краља будем изнад политике и странчарења. То сам могао све до данас!

Данас, 26. новембра 2016. чланови Покрета социјалиста окружили су штанд Удружења Краљевина Србија у Нишу и нису дозволили заинтересованим грађанима да потпишу подршку народној иницијативи за промену Устава Републике Србије у Устав Краљевине Србије! Црвене заставе опет опколиле Круну – да није трагично, било би смешно… Комунистички потомци у свом добро познатом маниру раде оно што најбоље знају! Њих је било више, они су странка и могу да плаћају послушнике који ће да се појаве где год треба. Али и поред тога, чланови Удружења су остали мирни и достојанствени, како и доликује следбеницима и поштоваоцима Круне! Јер ми свој посао радимо из љубави, убеђења и искрене вере да ћемо својим деловање донети бољитак нашој вољеној Србији!

А што се тиче понашања оних других – да ли је то демократија!? Да ли је то правна држава у којој важе слобода говора и мишљења, у којој сваки грађанин има право да искаже свој став?! Да ли је ово 2016. или 1946. година!!!???

Очигледно је да ни након 70 година глас монархиста не сме да се чује! Очигледно је да потомци оних који су мучили, убијали и сакатили своје неистомишљенике и даље желе да спроводе свој црвени терор! Очигледно је да у њиховом поимању држве, нико ко мисли другачије нема право да искаже свој став! Очигледно је да би они највише волели да се свако изјашњавање грађана и даље своди на њихове, добро познате, ЋОРАВЕ КУТИЈЕ!

Наш глас се константно гуши! Ни једној од великих медијских кућа, са националном покривеношћу, ево све до данас није било занимљиво то што је ПО ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ народ поднео предлог промене Устава! Не нека странка, неки политичар, него НАРОД! И што тај исти народ без икакве веће медијске промоције, без финансија, само волонтерски, али са великим ентузијазмом и вером у исправност својих поступака, спроводи у дело оно о чему је 70 година сањао!

Упитајте се сви – ДА ЛИ ЈЕ ОВО ДРЖАВА У КОЈОЈ ЖЕЛИМ ДА ЖИВИМ!? Да ли желим да буем грађанин републике, у којој се и даље гуше слобода говора, право на различитост, право на другачије мишљење? Или би сте радије живели у монархији у којој је Краљ Петар поздравио окупљене републиканце који су протествовали против њега и рекао им:“Ако децо, само ви вичите, ја сам и дошао да би сте ви могли да вичете.“ Да ли је могуће да је у овој земљи степен свих људских слобода, демократије и парламентаризма био на већем нивоу почетком 20. века, него сада, 100 година касније! На жалост, одговор је потврдан…

Докле ће тако бити! Све до оног момента док се нешто драстично не промени! Док се не измени систем! Док се не реши сама срж проблема, док не направимо одлучне кораке ка темељним променама! А то је једино могуће обновом уставне парламентарне монархије!

Зато сви ви који још увек нисте потписали иницијативу имате још 1 дан – сутра 27. новембра изађите из својих кућа и на нашим штандовима потпишите подршку народној иницијативи за промену Устава!

 uros-parezanovicНема више скривања! Нема чекања! Нема страха! Доста смо се сви ми скривали и плашили! Урадите нешто за себе! Нека се и ваш глас чује!

Живео Краљ!

Живела Краљевина Србија!

Аутор текста – Урош Парезановић, Генерални секретар Извршног оддбора, Шеф ресора за промотивне активности Извршног одбора Удружења Краљевина Србија

 

   

   

   

   

   

   

nis

Слика из Ниша, 26. новембар 2016.