У оквиру рубрике „Лични став“ прочитајте текст г-дина Милоша Петровића, члана Извршног одбора Удружења Краљевина Србија – „Круна“.

   

Licni stav

Круна, симбол прохујалог времена и до данас. Симбол престола који сеже од давнина! Симбол онога који влада, онога кога је његов народ одабрао као на земљи првог пастира, вођу, јер народу је за навек био потребан светионик, неко мудар, учен и племенит да га из безнађа поведе.

Можемо поставити питање чему Круна, ако народном вољом већ имамо представника, сада председника. Е па треба, јер је народ већ једном у суморним временима пред бој одабрао свога Вожда, првог међу једнакима! У најсрећнијем и најсудбоноснијем моменту за нашу земљу, земљу робова и туђина! Са Христовим барјаком и мачем правде крену и поведе народ у слободу, најлепшу фразу, али вредну живота!

Неко је, не вољом народа, Србину отео оно најсветлије, не свето, јер од самога Створитеља је најсветлија, која својом искром обасјава и ову нашу мученичку круну, крвљу и знојем исковану!

Српска је Круна од давнина сјала и то најсветлијом нити, нити светаца, светомученика, задужбинара. Оних који су својом крвљу бранили животе и границе наше државе и за једну реч или обећање страдање бирали, Царству Небеском подавши се. Светомученици краљеви српски, задужбинари, све српске светиње, опомињу сенима својим нас који своје корење заборављамо. Тераше нас и лажном богу да се молимо, црвеном што крвљу рекоше би’ обојен. Крв та би’ страдалничка и мученичка. Царевима се беху звали, господарима живота и смрти.

Време је да се врати Богу Божије, Краљу краљево и народу народно! Станимо под исти онај Христов барјак и сви под круном онога кога чека! По вољи Бога и ми вољом уз њу. Овенчајмо венцем Србију мајку која гологлава чека у неком студеном запећку, чека дан када ће поново устати и повести нас бољем. Сложимо се браћо око крста, Краља и цркве, па заједно крунишимо Србију, земљу предака и поносних потомака, за Краља и отачаство! Све то узајмисмо од наредних покољења.

С ВЕРОМ У БОГА , ЖИВЕЛА СРБИЈА, ЖИВЕО КРАЉ!!!

Аутор текста – г-дин Милош Петровић, академски сликар, Координатор за Нишавски округ Извршног одбора Удружења Краљевина Србија Milos

Текстови у рубрици Лични став представљају израз аутора и нису званични ставови Удружења Краљевина Србија.