У оквиру рубрике „Лични став“ прочитајте тeкст господина Мариа Мајсторовића, председника Удружења Краљевина Србија – „Поштено му судите па да га стрељамо!“

   

Licni stav

Ова, у најмању руку, трагикомична реченица, сасвим тачно описује време преузимања власти након окончања Другог светског рата у нашој земљи и однос према онима који нису делили мишљење нових узурпатора суверенитета нашег народа.

Њихов вођа – Јосип Броз Тито, „обожавани“ лидер , човек у чије време се у Србији „лепо живело“, творац систематског кажњавања српског народа за отпор према комунизму до самог доласка Црвене армије у помоћ свом великом сину.

Тито, учесник казнене експедиције на Србију 1914.године као припадник 42. Вражје дивизије Аустроугарске војске (на слици) , за чије учешће је награђен и унапређен јер се показао изузетним у претходници која је правила зулуме по Мачви.

tito austrougarska

Јосип Броз као аустроугарски фелдвебел на Дрини

Тито, упркос прогону и жестокој пропаганди своје КПЈ није могао да сакрије популарност монархије у Србији па је 7. августа 1945. на конгресу, између осталог, изјавио:“…Македонци, Словенци, Хрвати, Босна и Херцеговина, Црна Гора, и увјерен сам, ВЕЛИКА ВЕЋИНА У СРБИЈИ, не желе монархију јер је то неспојиво са федерацијом и уређењем које је код нас…!“ А то ће се одлучити на изборима!

„Избори“, у атмосфери политичког линча, странке (које још нису укинуте) су донеле одлуку о бојкоту избора крајем септембра 1945. На крају је на изборима учествовала само Комунистичка партија Југославије а незадовољни грађани су могли да убаце свој глас у тзв. „ћораву кутију“.

И поред страховитог притиска, у Србији је 22,84% бојкотовало изборе а 11,41% је гласало у „ћораву кутију“,тј.без листе. Када се томе додају грађани који су избрисани са списка бирача као „неподобни“, добија се потпуна слика о изборима. Такође, остаје велика сумња о покраденим гласова јер надзора није ни било. Поготово невероватно делује постотак са Косова од 97,7% изашлих од чега је 96,78% или 299.546 гласало за КПЈ. То је невероватно јер КПЈ, не само да није имао присталице међу већинским Албанским становништвом, већ су борбе партизана са њима завршене пар месеци пре избора.

ТАКО ИЗАБРАНА СКУПШТИНА ЈЕ 29.11 1945. ПРОГЛАСИЛА РЕПУБЛИКУ И ВРХОВНОГ ВОЂУ ТИТА А КРАЉА ПЕТРА, ПОТОМКА ВОЖДА КАРАЂОРЂА, ИЗДАЈНИКОМ!!!

У тој земљи ми живимо, Републици Србији, коју је на овакав начин створио Јосип Броз Тито, и у свим њеним последицама које осећамо и дан данас а које се испољавају кроз, пре свега, однос власти према народу и однос политичара према самој држави…зато се немој поносити славном прошлошћу српског народа Републико, та прошлост припада Краљевини Србији!!!

   

Аутор текста – Марио Мајсторовић, председник Удружења Краљевина Србија

 mario

Текстови у рубрици Лични став представљају израз аутора и нису званични ставови Удружења Краљевина Србија