Градски одбор Крушевац Удружења Краљевина Србија 25. марта 2018. организује једнодневни излет под називом „Моравска Србија“, где ће се посетити Раваница, Манасија, манастир Сисојевац, водопад Лисине и Крупајско врело.

   

Преносимо вам позив Градског оддбора Крушевац:

Надамо се да сте се и ви ужелели путовања са нама баш као и ми са вама, па бисмо да нас све пробудимо из зимског сна једним једнодневним излетом!

Назвали смо га „Моравска Србија“, како се називала и држава оснивача нашег града, кнеза Лазара. Планирали смо да 25.3.2018. заједно са вама обиђемо Лазареву задужбину, манастир Раваницу, у коме се налазе мошти нашег Светог Кнеза. Одатле ћемо продужити даље ка манастиру Сисојевац из XIV века, кога краси предиван комплекс и природа која се око њега налази. Следећи циљ био би нам један од највећих водопада у Србији, Велики Бук у месту Лисине, а одатле бисмо продужили до Крупајског врела, једног од најчаробнијих места источне Србије. Наш једнодневни излет бисмо заокружили посетом најзначајнијој задужбини још једног славног Крушевљанина, деспота Стефана Лазаревића, манастиру Манасији.

Цена овог излета је 1000 динара, а пријаве се могу вршити на телефоне 060/0162933 (Дејан Богдановић) и 062/8047794 (Ненад Костић), као и у инбокс странице – https://web.facebook.com/kraljevinasrbijarasinskiokrug/