Gradski odbor Kruševac Udruženja Kraljevina Srbija 25. marta 2018. organizuje jednodnevni izlet pod nazivom „Moravska Srbija“, gde će se posetiti Ravanica, Manasija, manastir Sisojevac, vodopad Lisine i Krupajsko vrelo.

   

Prenosimo vam poziv Gradskog oddbora Kruševac:

Nadamo se da ste se i vi uželeli putovanja sa nama baš kao i mi sa vama, pa bismo da nas sve probudimo iz zimskog sna jednim jednodnevnim izletom!

Nazvali smo ga „Moravska Srbija“, kako se nazivala i država osnivača našeg grada, kneza Lazara. Planirali smo da 25.3.2018. zajedno sa vama obiđemo Lazarevu zadužbinu, manastir Ravanicu, u kome se nalaze mošti našeg Svetog Kneza. Odatle ćemo produžiti dalje ka manastiru Sisojevac iz XIV veka, koga krasi predivan kompleks i priroda koja se oko njega nalazi. Sledeći cilj bio bi nam jedan od najvećih vodopada u Srbiji, Veliki Buk u mestu Lisine, a odatle bismo produžili do Krupajskog vrela, jednog od najčarobnijih mesta istočne Srbije. Naš jednodnevni izlet bismo zaokružili posetom najznačajnijoj zadužbini još jednog slavnog Kruševljanina, despota Stefana Lazarevića, manastiru Manasiji.

Cena ovog izleta je 1000 dinara, a prijave se mogu vršiti na telefone 060/0162933 (Dejan Bogdanović) i 062/8047794 (Nenad Kostić), kao i u inboks stranice – https://web.facebook.com/kraljevinasrbijarasinskiokrug/