Градски одбор Удружења Краљевина Србија из Крушевца организује нови излет, 29.4.2018. године, овог пута под називом „У походе краљу Милутину“.

   

Наш циљ ће овога пута бити Софија, престоница Бугарске, у којој се налазе мошти највећег задужбинара из династије Немањића, краља Милутина.

Осим тога, обићи ћемо и други највећи православни храм на Балкану – цркву Александра Невског, руску цркву Светог Николаја Чудотворца, цркву Свете Софије – једну од најстаријих на Балкану, као и за нас најзначајнију цркву – храм Свете Недеље, у којој се налазе мошти најмоћнијег српског средњевековног краља.

Показаћемо вам и зграде које красе центар бугарске престонице: Председништво, Министарски савет, ЦУМ, као и једину преосталу џамију у Софији – Бања-баши џамију.

Прошетаћемо и најпознатијом софијском улицом, булеваром Витоша. Предвидели смо и слободно време које можете искористити за шетњу по граду и шопинг.

Цена овог излета је 2000 динара, а у њу су урачунате и услуге осигурања и професионалног водича.

Пријаве се могу извршити на број телефона 060 0162933 (Дејан Богдановић), као и у инбокс странице Краљевина Србија Расински округ – https://web.facebook.com/kraljevinasrbijarasinskiokrug/

Крајњи рок за пријаву и плаћање је 24.4.2018. године.

Чекамо вас и радујемо се новом путовању!

Ваш ГО КС Крушевац