Gradski odbor Udruženja Kraljevina Srbija iz Kruševca organizuje novi izlet, 29.4.2018. godine, ovog puta pod nazivom „U pohode kralju Milutinu“.

   

Naš cilj će ovoga puta biti Sofija, prestonica Bugarske, u kojoj se nalaze mošti najvećeg zadužbinara iz dinastije Nemanjića, kralja Milutina.

Osim toga, obići ćemo i drugi najveći pravoslavni hram na Balkanu – crkvu Aleksandra Nevskog, rusku crkvu Svetog Nikolaja Čudotvorca, crkvu Svete Sofije – jednu od najstarijih na Balkanu, kao i za nas najznačajniju crkvu – hram Svete Nedelje, u kojoj se nalaze mošti najmoćnijeg srpskog srednjevekovnog kralja.

Pokazaćemo vam i zgrade koje krase centar bugarske prestonice: Predsedništvo, Ministarski savet, CUM, kao i jedinu preostalu džamiju u Sofiji – Banja-baši džamiju.

Prošetaćemo i najpoznatijom sofijskom ulicom, bulevarom Vitoša. Predvideli smo i slobodno vreme koje možete iskoristiti za šetnju po gradu i šoping.

Cena ovog izleta je 2000 dinara, a u nju su uračunate i usluge osiguranja i profesionalnog vodiča.

Prijave se mogu izvršiti na broj telefona 060 0162933 (Dejan Bogdanović), kao i u inboks stranice Kraljevina Srbija Rasinski okrug – https://web.facebook.com/kraljevinasrbijarasinskiokrug/

Krajnji rok za prijavu i plaćanje je 24.4.2018. godine.

Čekamo vas i radujemo se novom putovanju!

Vaš GO KS Kruševac