Градски одбор Бијељина Удружења Краљевина Србија, Народна библиотека Филип Вишњић и Удружења потомака и поштовалаца ратних добровољаца 1912-1918 Бијељина вас позивају на промоцију књиге Милана Богојевића – „Милунка Савић ордење и ожиљци”

     

У оквиру обиљежавања 100 година од ослобођења и уједињења (1918-2018) градске организације удружења „Краљевина Србија“ и „Удружења потомака и поштовалаца ратних добровољаца 1912-1918“ у сарадњи са Народном библиотеком „Филип Вишњић“ организују ВЕЧЕ МИЛУНКЕ САВИЋ.

У програму учествују:
1. Милан Богојевић, писац
2. Михаило Меденица, новинар
3. Марко Јеремић, новинар
4. Бранко Станковић, новинар и уредник емисије „Квадратура круга“

Милан Богојевић, аутор књиге „Милунка Савић – ордење и ожиљци“ ће нас кроз представљање књиге подсјетити на основне биографске податке хероине Великог рата. Чућемо ко је била Милунка Савић, гдје је одрасла, зашто и како је ступила у рат. Аутор ће нам рећи и нешто више о Милункином херојству и ратничким вјештинама, о тачном броју одликовања, али ћемо сазнати и каква јој је била судбина након рата. Посебну пажњу и дивљење заслужује њен хуманитарни рад о коме се мало зна и ријетко говори.

У другом дијелу вечери обратиће нам се новинари Бранко Станковић, а затим и Михаило Меденица и Марко Јеремић. Господин Станковић, уредник емисије „Квадратура круга“ ће нам испричати његова искуства приликом снимања тематске емисије о српској Јованки Орлеанки.

И више него много разлога је да 9. новембра у 18 часова будемо у Библиотеци и да заједно одамо пошту не само Милунки, него и свим нашим прецима који су преживјевши голготу били довољно јаки да васкрсну српску државу.