Градски одбор Крушевац Удружења Краљевина Србија ће у недељу, 28. октобра 2018. године од 18:00, у Великој сали Народног музеја у Крушевцу одржати годишњу презентацију свог рада, као и трибину под називом „Крушевачки крај у Великом рату“ као свој допринос обележавању стогодишњице завршетка Првог светског рата у коме је Краљевина Србија одиграла значајну улогу, однела величанствену победу и поднела највеће жртве.

    

 На трибини ће говорити г. Дарко Михајловић, истакнути крушевачки историчар и врсни познавалац овог периода, аутор књиге о крушевачком XII пешадијском пуку „Цар Лазар“ која ће ускоро угледати светлост дана након вишегодишњег истраживања и рада, а осим њега ће говорити и г. Милош Стојадиновић, истакнути члан и дугогодишњи координатор Удружења Краљевина Србија за Расински округ, који је коаутор књиге „Крушевац у Великом рату“, дела које је на управо завршеном Сајму књига и стваралаштва Расинског округа награђено као најбоље у области науке.

Градски одбор Удружења ће одржати презентацију свог рада у претходних годину дана, а биће уручене и захвалнице заслужним установама и појединцима.

Биће приређен и пригодан културно-уметнички програм у коме ће наступити чланови КУДГерасим Вујићиз Коњуха.

Позивамо све заинтересоване чланове и симпатизере нашег удружења, као и све заинтересоване грађане да присуствују овом нашем свечаном скупу и увеличају овај значајан дан за нас.

Видимо се!

    

Фејсбук догађај – ЛИНК

   

Tribina KS (1)