Давид Петровић

Давид Петровић – Рођен је 1999. године у Прибоју у монархистичкој породици.

Основну школу Вук Караџић завршио је са одличним успехом где се истакао на пољу историје освојивши више диплома на такмичењима из те науке укључујући и диплому са државног такмичења 2014. године. Своје даље школовање наставио је у прибојској гимназији коју такође завршава са одличним успехом. У средњој школи истиче се на националном пољу учествујући у организовању свечаних академија, изложби и држањем самосталних говора посвећених монархији и цркви. Био је оснивач и дугогодишњи председник Друштва младих историчара Прибоја и сарадник је Завичајног музеја у Прибоју. Своју љубав према историји остварио је уписивањем основних академских студија историје на Филозофском факултету у Београду. Стручно се усмерава за српски средњи век односно медиевистику. Тренутно је на четвртој години студија.

Своје ангажовање у Удружењу Краљевина Србија започео је још 2013. године приликом акције прикупљања потписа за промену Устава. Активно учешће у раду Удружења узео је 2018. године од када уједно и учествује и помаже рад канцеларије ЊКВ Престолонаследика Александра и фондацију ЊКВ принцезе Катарине.

Од 2020. године председник је Краљеве омладине за град Београд а наредне године поверено му је да буде координатор краљевских волонтера. Успешно је водио београдски подмладак Удружења у свим делатностима које је Удружење имало укључујући обележавања годишњица и помена на Опленцу, дан Државности Србије, откривања споменика краљу Петру у Сремској Митровици и Кикинди. Успешно је спровео акцију „Краљева омладина обилази Војводину“. Ради на окупљању волонтера и омладинаца.

Течно говори енглески а служи се и руским, латинским и старословенским језиком.