David Petrović

David Petrović – Rođen je 1999. godine u Priboju u monarhističkoj porodici.

Osnovnu školu Vuk Karadžić završio je sa odličnim uspehom gde se istakao na polju istorije osvojivši više diploma na takmičenjima iz te nauke uključujući i diplomu sa državnog takmičenja 2014. godine. Svoje dalje školovanje nastavio je u pribojskoj gimnaziji koju takođe završava sa odličnim uspehom. U srednjoj školi ističe se na nacionalnom polju učestvujući u organizovanju svečanih akademija, izložbi i držanjem samostalnih govora posvećenih monarhiji i crkvi. Bio je osnivač i dugogodišnji predsednik Društva mladih istoričara Priboja i saradnik je Zavičajnog muzeja u Priboju. Svoju ljubav prema istoriji ostvario je upisivanjem osnovnih akademskih studija istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Stručno se usmerava za srpski srednji vek odnosno medievistiku. Trenutno je na četvrtoj godini studija.

Svoje angažovanje u Udruženju Kraljevina Srbija započeo je još 2013. godine prilikom akcije prikupljanja potpisa za promenu Ustava. Aktivno učešće u radu Udruženja uzeo je 2018. godine od kada ujedno i učestvuje i pomaže rad kancelarije NjKV Prestolonasledika Aleksandra i fondaciju NjKV princeze Katarine.

Od 2020. godine predsednik je Kraljeve omladine za grad Beograd a naredne godine povereno mu je da bude koordinator kraljevskih volontera. Uspešno je vodio beogradski podmladak Udruženja u svim delatnostima koje je Udruženje imalo uključujući obeležavanja godišnjica i pomena na Oplencu, dan Državnosti Srbije, otkrivanja spomenika kralju Petru u Sremskoj Mitrovici i Kikindi. Uspešno je sproveo akciju „Kraljeva omladina obilazi Vojvodinu“. Radi na okupljanju volontera i omladinaca.

Tečno govori engleski a služi se i ruskim, latinskim i staroslovenskim jezikom.