Сања Спасенић

Sanja SpasenicРођена је 1971. године у Београду. Након завршене Тринаесте београдске гимназије, дипломирала је на Филолошком факултету Универзитета у Београду и стекла звање професора руског језика и књижевности.

Своје професионало искуство почиње у првој демократској влади Србије 2001. године на пословима саветника за медије у Министарству грађевина и урбанизма, шефа кабинета у Министарству саобраћаја и телекомуникација и као саветник у Сектору за ЕУ. Професионално искуство наставља 2006. године као Стручњак за набавке, поштујући процедуре и смернице  Светске банке, на пројектима финансираним од Светске банке и међународних институција и као руководилац пројекта за приватизацију у Агенцији за приватизацију.

Успешно је завршила мастер студије политикологије на Факултету политичких наука у Београду и 2017. године одбранила мастер рад са темом: „Став САД према суђењу генералу Драгољубу Михаиловићу.“

Члан је од оснивања Удружења „У име народа за слободну Србију“ које прати и поштује препоруке резолуције Савета Европе 1481 из јануара 2006. године о потреби међународне осуде злочина тоталитарних комунистичких режима, као и резолуције из априла 2009. године и Прашке декларације о европској савести и комунизму из јуна 2008. године позивајући за „европску осуду и едукацију о злочинима комунизма.“ Укључена је у активности удружења, међу којима је и изложба о жртвама комунистичког режима у Србији и подизање у Београду споменика жртвама комунистичког терора након септембра 1944. године.

Активно подржава рад Удружења Краљевина Србија од оснивања.

Живи у Београду и има сина Стефана.