Sanja Spasenić

Sanja SpasenicRođena je 1971. godine u Beogradu. Nakon završene Trinaeste beogradske gimnazije, diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i stekla zvanje profesora ruskog jezika i književnosti.

Svoje profesionalo iskustvo počinje u prvoj demokratskoj vladi Srbije 2001. godine na poslovima savetnika za medije u Ministarstvu građevina i urbanizma, šefa kabineta u Ministarstvu saobraćaja i telekomunikacija i kao savetnik u Sektoru za EU. Profesionalno iskustvo nastavlja 2006. godine kao Stručnjak za nabavke, poštujući procedure i smernice  Svetske banke, na projektima finansiranim od Svetske banke i međunarodnih institucija i kao rukovodilac projekta za privatizaciju u Agenciji za privatizaciju.

Uspešno je završila master studije politikologije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i 2017. godine odbranila master rad sa temom: „Stav SAD prema suđenju generalu Dragoljubu Mihailoviću.“

Član je od osnivanja Udruženja „U ime naroda za slobodnu Srbiju“ koje prati i poštuje preporuke rezolucije Saveta Evrope 1481 iz januara 2006. godine o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima, kao i rezolucije iz aprila 2009. godine i Praške deklaracije o evropskoj savesti i komunizmu iz juna 2008. godine pozivajući za „evropsku osudu i edukaciju o zločinima komunizma.“ Uključena je u aktivnosti udruženja, među kojima je i izložba o žrtvama komunističkog režima u Srbiji i podizanje u Beogradu spomenika žrtvama komunističkog terora nakon septembra 1944. godine.

Aktivno podržava rad Udruženja Kraljevina Srbija od osnivanja.

Živi u Beogradu i ima sina Stefana.