09.10.2019. године, Марсељ – Данас се навршава 85 година од убиства Витешког Краља Александра I Kарађорђевића у Марсељу. На иницијативу коју је покренуло Удружење Краљевина Србија, у овом граду је одржана комеморација Краљу Ујединитељу.

   

Церемонији обележавања годишњице присуствовали су ЊКВ Престолонаследник Александар и ЊКВ Принцеза Катарина, министар за рад, запошљавање, борачака и социјална питања Владе Републике Србије, г. Зоран Ђорђевић, представници Војске Србије, као и делегација Удружења Краљевина Србија коју је предводио Председник Удружења, г. Саша Шушић.

Овом приликом у Марсељу се окупио и велики број Срба који живе у Француској, као и Француза који чувају успомену на Витешког Краља и велико пријатељство наше две државе.

   

Marsej 85 god atentata (20)

   

Велику помоћ у организацији обележавања ове тужне годишњице дао је и г. Ненад Стојановић, председник Удружења Краљевина Србија Француска.

Како се овим трагичним догађајем обележава и убиство Луја Бартуа, министра спољних послова Француске, присуствовали су и амбасадорка Србије у Паризу, г-ђа Наташа Марић и државна секретарка министарства војске Француске, г-ђа Женевјев Дарајсек.

   

Више фотографија погледајте на:

85. годишњица убиства ЊВ Витешког Краља Александра I Марсељ

Инфо служба Удружења Краљевина Србија

   

Marsej