09.10.2019. godine, Marselj – Danas se navršava 85 godina od ubistva Viteškog Kralja Aleksandra I Karađorđevića u Marselju. Na inicijativu koju je pokrenulo Udruženje Kraljevina Srbija, u ovom gradu je održana komemoracija Kralju Ujedinitelju.

   

Ceremoniji obeležavanja godišnjice prisustvovali su NjKV Prestolonaslednik Aleksandar i NjKV Princeza Katarina, ministar za rad, zapošljavanje, boračaka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije, g. Zoran Đorđević, predstavnici Vojske Srbije, kao i delegacija Udruženja Kraljevina Srbija koju je predvodio Predsednik Udruženja, g. Saša Šušić.

Ovom prilikom u Marselju se okupio i veliki broj Srba koji žive u Francuskoj, kao i Francuza koji čuvaju uspomenu na Viteškog Kralja i veliko prijateljstvo naše dve države.

   

Marsej 85 god atentata (20)

   

Veliku pomoć u organizaciji obeležavanja ove tužne godišnjice dao je i g. Nenad Stojanović, predsednik Udruženja Kraljevina Srbija Francuska.

Kako se ovim tragičnim događajem obeležava i ubistvo Luja Bartua, ministra spoljnih poslova Francuske, prisustvovali su i ambasadorka Srbije u Parizu, g-đa Nataša Marić i državna sekretarka ministarstva vojske Francuske, g-đa Ženevjev Darajsek.

   

Više fotografija pogledajte na:

85. godišnjica ubistva NjV Viteškog Kralja Aleksandra I Marselj

Info služba Udruženja Kraljevina Srbija

   

Marsej